Nyheter

Träningstider hösten 2020

Alla träningar startar måndagen den 24.8 förutom kazuko(familjejudo) som startar först den 13.9
Läs noggrant informationen inför starten och fråga oss om ni har funderingar. Tiderna har också ändrat för några träningar. 

Vilken grupp passar mig?
KAZUKO – Barn 3-5 år tillsammans med en vuxen. Alla som tränar i de andra judogrupperna är också välkomna till denna träning. Första timmen är det ledarledd träning och sedan är det fri lek 30 min.

ASOBI – Basträning från 6 år och uppåt. Genom övningar och lekar lär vi oss grunderna i judo. Här fokuserar vi på fallteknik och varje teknik lärs ut från grunden. Man behöver förstå och följa instruktioner från en tränare föra att delta i detta pass.

MIRAI – För dig som kan judogrunderna. Här bygger vi vidare på basteknikerna.

KAIHATSU – Den här gruppen tränar med ett högre tempo och du behöver kunna träna självständigt och alla får chansen att utveckla sina favorittekniker. Träningarna avslutas med randori och/eller fysträning.

OBSERVERA!
Vi följer de rekommendationer som THL samt KAMPSPORTERNAS GEMENSAMMA ANVISNING ANG. FÖRENINGSTRÄNINGAR anvisar

• Det är helt förbjudet att komma till träningen om man själv eller någon i bekantskapskretsen har ens minsta tecken på symtom. Om man kommer till judoträningen och uppvisar förkylningssymptom skickas man hem direkt.

• Du ska vara ren! Naglar på tår och fingrar ska vara kortklippta och långt hår ska vara uppsatt.

• Händerna skall tvättas med tvål och varmt vatten innan och efter träningen.

• Egen vattenflaska medtags och skall inte lånas ut till någon annan.

• Man nyser och hostar i sin egen ärm/dräkt.

• Till träningen kommer man just innan träningen börjar och man avlägsnar sig genast då träningen är slut. Undvik att ”chilla” i träningssalen eller i dess närhet före och efter träningen.

• Byt om hemma och undvik att använda de gemensamma omklädningsrummen.

• Endast aktiva ska vistas i dojon under träningspasset. Lämning och hämtning av aktiva sker utanför dojon. Om det finns särskilt behov/skäl för föräldrar att vara med vid träning prata med någon av tränarna.

Träningar under februari

Lite information gällande träningar under februari.

Vi arrangerar ett judoläger hemma i vår dojo (judohall), tränare är Eva och Thomas. Thomas är tränare i IK Södra i vanliga fall men kommer så gärna över och kör några pass med oss. Det blir ingen övernattning den här gången.

Fredag 14 februari

17:00-18:00 nybörjare barn + ungdomar + vuxna         
18:15-19:30 fortsättningsgrupper barn + ungdomar + vuxna

Lördag 15 februari

10:00-11:30 fortsättningsgrupper barn + ungdomar + vuxna
11:45-13:00 nybörjare barn + ungdomar + vuxna
13:00-14:00 LUNCH
14:00-15:00 Fri lek i dojon
15:00-16:30 ALLA grupper

Söndag 16 februari

Kata (tid oklart ännu, info kommer i facebookgruppen Judoklubben på Åland). Kata är en träningsform där tekniker utförs i ett förutbestämt mönster och det läggs stor vikt vid en hög teknisk skicklighet. Passar vuxna och ungdomar, prata med din tränare om du är intresserad av det här passet.

Träningslägret kostar inget men anmäl er till diana@judo.ax så att vi kan planera hur många hjälptränare som behövs på plats. Om ditt barn ska vara med på lunchen så anmäl även detta samt eventuella allergier.

Under v 8 har vi sportlov, alla ordinarie judoträningar utgår.

Istället har vi samträning på tisdag och torsdag. Kl. 18:00-19:30 är alla välkomna, oavsett ålder och förkunskaper.
Fysgruppen kör på som vanligt på fredagen.

Om du har några frågor gällande lägret eller sportlovsträningen så kontakta diana@judo.ax

Kazuko-familjejudogruppen:
16 februari, ingen träning.
23 februari, träning som vanligt kl. 11:00-12:30.

Terminsavslutning

Måndag 16 december kl 18:00 avslutar vi judoterminen med en samträning. Alla är välkomna att vara med och träna. Samtliga judoutövare, pigga syskon och nyfikna vuxna kom med på mattan!

Vi leker och tränar ungefär en timme och sen blir det glögg och pepparkaka. Allt är klart kl 19:30.

Vi tar ett uppehåll med träningen över jul och nyår, vårterminen börjar måndag 13 januari. Om inget oväntat inträffar så fortsätter samtliga pass under våren precis som under hösten.

Anmäl dig till avslutningen genom att skicka ett mail till diana@judo.ax senast söndag 15 december med antal vuxna respektive barn som kommer från er familj så vi vet hur mycket pepparkakor och dricka som behövs.

HOPPAS ATT VI SES PÅ JUDOMATTAN 16 DECEMBER

Träningstider

Träningssäsongen för våren börjar vecka 3! Samma tider som under hösten.

Vilken grupp passar mig?

KAZUKO – Barn 3-5 år tillsammans med en vuxen. Alla som tränar i de andra judogrupperna är också välkomna till denna träning. Första timmen är det ledarledd träning och sedan är det fri lek 30 minuter.  Kazuko börjar träna from 8 september.

ASOBI – Basträning från 6 år och uppåt. Genom övningar och lekar lär vi oss grunderna i judo. Här fokuserar vi på fallteknik och varje teknik lärs ut från grunden. Man behöver förstå och följa instruktioner från en tränare för att delta i detta pass.

MIRAI – För dig som kan judogrunderna. Här bygger vi vidare på basteknikerna.

KAIHATSU – Den här gruppen tränar med ett högre tempo och du behöver kunna träna självständigt och alla får chansen att utveckla sina favorittekniker. Träningarna avslutas med randori och/eller fysträning.

Har du frågor?

Kontakta:
Huvudtränare och barn- och ungdomsansvarig
Eva Fellman: eva.fellman@aland.net

Tränare ungdomar och vuxna
Loredana Lari: lorry_cristina@yahoo.com

Tränare barn och ungdomar nybörjare samt familjejudo
Diana Lindström: diana@judo.ax

Välkommen till vårmöte 8.5

Onsdag 8 maj kl 18:00 håller Ålands judoklubb vårmöte i konferensrummet på Idrottsgården. Mötet är ungefär en timme långt inklusive fika och trevlig stämning.


Stadgeenliga ärenden samt behandling av styrelsen övriga framlagda ärenden.

Alla föreningens medlemmar, eller föräldrar till, medlemmar är välkomna att delta på mötet. Ingen föranmälan krävs. Passa på att delta för att kunna påverka och få en bättre inblick i verksamheten som du, eller ditt barn deltar i.


Hjärtligt välkomna på vårmötet
hälsar styrelsen