Träningstider hösten 2021

Välkomna till dojon igen!

V34 startar judoträningarna. Läs igenom gruppbeskrivningarna och fundera på egen hand i vilken grupp du eller ditt barn ska träna i. Det är upp till varje medlem att besluta hur de vill träna. De första veckorna brukar flera barn testa på olika grupper innan de hittar rätt så vi som är kontaktpersoner kan inte ge er svar på exakt hur grupperna ser ut.

Nybörjare? Ingen föranmälan krävs – kom till judoklubben i samband med träningen för att testa på.

KAZOKU – Barn 3-5 år tillsammans med en vuxen. Alla som tränar i de andra judogrupperna är också välkomna till denna träning. Första timmen är det ledarledd träning och sedan är det fri lek 30 min.

ASOBI – Basträning från 6 år och uppåt. Genom övningar och lekar lär vi oss grunderna i judo. Här fokuserar vi på fallteknik och varje teknik lärs ut från grunden. Utövaren behöver förstå och följa instruktioner från en tränare föra att delta i detta pass.

MIRAI – För dig som kan judogrunderna. Här bygger vi vidare på basteknikerna och utövaren ska behärska fallteknikerna.

KAIHATSU – Den här gruppen tränar med ett högre tempo och du behöver kunna träna självständigt och utövarna får chansen att utveckla sina favorittekniker. Träningarna avslutas med randori och/eller fysträning.

Vi kommer att följa Ålands landskapsregerings riktlinjer gällande Covid-19, även denna termin får alla vara beredda på snabba beslut.

Följande punkter gäller alltid i dojon:

– Kom i tid, 5 minuter innan träningen kan man komma till dojon för att fylla på vattenflaskor, gå på toaletten och liknande.
– Dräkten ska vara ren, långt hår uppsatt, händer och fötter ska vara nytvättade och naglar kortklippta, om man behöver lämna dojon under träningen för att gå på toaletten så ska man ha tofflor på sig.
-Ha med en egen vattenflaska och märk den med namn.
-Om du känner dig krasslig stanna hemma, vi är hoppeligen snart ute ur den här pandemin men det finns ingen anledning att träna om man är sjuk men du kommer säkerligen att smitta dina kompisar. Om du är skadad så är du välkommen till dojon och köra rehab i vårat gym men kontakta ansvarig tränare på förhand så att tränaren vet varför du inte är med på mattan.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.